jadłospis jesienny

Stanie kilka godzin w kuchni, obijanie się o ludzi i półki w sklepie, w głowie próżno szukać pomysłu na
to obiad, za to pełno w niej wyrzutów sumienia i frustracji...
Znasz to skądś? Mam na to sposób!

Kim jestem?

Nazywam się Anna Szechlicka i pracuję jako dietetyk kliniczny oraz psychodietetyk w Gdańsku, układam również diety online. Poradnię prowadzę już ponad 4 lata, a dodając studia jestem związana z dietetyką już od ponad 10 lat.
Stworzyłam gotowe jadłospisy, dzięki którym zaoszczędzisz czas i pieniądze

Jadłospis składa się z podstawowych produktów spożywczych które spokojnie możesz kupić w osiedlowych sklepach* nie wydając przy tym fortuny. Dzięki nim, szybko zrobisz zakupy a następnie szybko przygotujesz smaczny i pełnowartościowy posiłek.

*Jedynym produktem, który nie jest dostępny w każdym sklepie są płatki drożdżowe nieaktywne które występują w diecie wege.

Zdecydowałam się je wprowadzić bo wiem, że ograniczając lub wykluczając mięso, kiedyś spotkasz się z tym produktem. W diecie tradycyjnej i tradycyjnej bez ryb nie ma tego produktu.

Do wyboru masz jadłospis w wersji tradycyjnej, tradycyjnej bez ryb lub wege (bez mięsa oraz ryb, za to z jajkami i nabiałem).

Kaloryczność: 1500, 1600, 1700, 1800, 1900 i 2000.

Po więcej informacji o gotowym jadłospisie w świetnej cenie najedź na zdjęcie poniżej:

Dodatkowe informacje

  • Jadłospis jest zbilansowany pod względem makroskładników, zawiera około 20 % białka, 30 %
    tłuszczu i 50 % węglowodanów
  • Jadłospis można powtarzać dłużej niż dwa tygodnie
  • Posiłki układane z myślą o tym, aby były sycące i smaczne
  • Do posiłków podane są propozycje przypraw, jednak możesz doprawiać po swojemu – ważne aby to Tobie smakowało
  • Do stosowania jadłospisu potrzebny jest blender, waga kuchenna, piekarnik i patelnia grillowa lub grill elektryczny. Jeśli nie masz patelni grillowej lub grilla nic nie szkoda- wystarczy zwykła patelnia. Bez blendera też możesz sobie poradzić (zamiast koktajli możesz sobie zrobić jogurt z dodatkami)
  • Posiłki są bardzo szybkie w przygotowaniu, główne posiłki gotujesz od razu na dwa dni
  • W jadłospisie masz tabelkę ze wszystkimi posiłkami na cały tydzień (idealnie się nadaje aby
    powiesić ją na lodówkę). Do każdego posiłki masz uwzględnioną kaloryczność wraz rozkładem makroskładników, listę składników wraz z gramaturą oraz z miarami domowymi.
  • Dostajesz listę zakupów a wszystkie produkty możesz kupić w osiedlowych sklepach, przez co są naprawdę ekonomiczne (wyjątek w wersji wege – płatki drożdżowe nieaktywne)
CZYM JEST GOTOWY JADŁOSPIS

Jest to jeden jadłospis w kilku wersja: tradycyjnym, tradycyjnym bez ryb oraz wege.
W zależności od kaloryczności, mamy tutaj różną ilość posiłków. Jadłospisy z kalorycznością 1500, 1600 i 1700 mają po 4 posiłki.

Jadłospisy z kalorycznością 1800, 1900 i 200 mają po 5 posiłków.

Dlaczego?
Dlatego, aby w pełni wykorzystać kaloryczność danego jadłospisu.
Tradycyjny zawiera takie produkty jak: mięso (drobiowe, wieprzowe), ryby, nabiał, jaja, orzechy i pestki,
strączki, kasze, makaron, pieczywo, warzywa i owoce sezonowe.

Tradycyjny bez ryb zawiera takie produkty jak: mięso (drobiowe, wieprzowe), nabiał, jaja, orzechy i pestki, strączki, kasze, makaron, pieczywo, warzywa i owoce sezonowe.

Wege zawiera takie produkty jak: nabiał, jaja, orzechy i pestki, strączki, kasze, makaron, pieczywo, warzywa i owoce sezonowe.

Krótka charakterystyka:
  • długość trwania 14 dni
  • wersje:
    • tradycyjna,
    • tradycyjna bez ryb,
    • wegetariańska

Dlaczego warto kupić taki jadłospis?

Uwolnisz się od codziennych rozmyślań o tym co by tu ugotować na obiad
Dzięki gotowaniu potraw na dwa dni, wyrwiesz się z objęć kuchni prosto w ramiona wolnego czasu
Zrzucisz z siebie frustrację związana z tym, ze nie robisz nic dla siebie i swojego ciała
Dzięki liście zakupów zrobisz szybko i sprawnie zakupy, oszczędzając masę czasu
Zmniejszysz ilość wyrzucanego jedzenia do minimum
Będziesz mieć pewność że spożywasz konkretną ilość kalorii oraz makroskładników

Krok 1 - Oblicz BMI

Twoje BMI wynosi 0
(niedowaga)
(niedowaga)
(niedowaga)
(prawidłowa masa ciała)
(nadwaga)
(otyłość 1 stopnia)
(otyłość 2 stopnia)
(otyłość 3 stopnia)
Krok 2 - Oblicz całkowitą przemianę materii
PODSTAWOWE INFORMACJE
Wskaż swój poziom aktywności
Twoje zapotrzebowanie:
0
kalorii dziennie

KROK 3
Wybierz odpowiedni dla siebie jadłospis!

Znasz swoje BMI. Brawo!
Ale jak je interpretować?

  • Jeśli masz nadwagę lub otyłość, a chcesz schudnąć musisz wybrać niższą kaloryczność od tej, którą za chwilę obliczysz.
  • Jeśli jesteś w przedziale normy i chcesz utrzymać swoją masę ciała, wybierz taką kaloryczność jaką za chwilę obliczysz.
  • Jeśli jesteś w niedowadze, musisz wybrać wyższą kaloryczność od tej, którą za chwilę obliczysz.

Znasz swoje CPM. Super!
Ale jak je interpretować?

  • Jeśli chcesz schudnąć, to wybierz niższą kaloryczność niż Twoje CPM. Pamiętaj, kaloryczność Twojej diety nie powinna być niższa niż Twoje PPM!
  • Jeśli chcesz utrzymać swoją masę ciała, wybierz kaloryczność zbliżoną do Twojego CPM.
  • Jeśli chcesz przytyć, wybierz kaloryczność wyższą niż Twoje CPM.

Teraz już wiesz czego potrzebuje Twoje ciało i możesz wybrać swoją kaloryczność.

DOŁĄCZ DO GRONA ZADOWOLONYCH KLIENTÓW.

POSŁUCHAJ RECENZJI GOTOWEGO JESIENNEGO JADŁOSPISU OD DOMINIKI, KTÓRA JUŻ GO WYPRÓBOWAŁA!

Promocja!

Jadłospis jesienny 14 dni – LP

99,00 

Wyczyść
SKU: Brak danych Kategoria:

Zdjęcia potraw przygotowanych przez osoby, które kupiły gotowy jadłospis.

Kurczak w miodzie z ryżem i brokułami

Kanapki z lekką pastą jajeczną

Meksykańskie Chilli Sin Carne z ryżem

Owsianka z gruszką i pestkami dyni

Dorsz z orzechami, pęczakiem i kapustą kiszoną

Gotowe jadłospisy